You are currently viewing Kokias gėles rinktis rugsėjo 1-ąjai ir kaip jas išlaikyti šviežias iki įteikimo?
jurginai, puokste, geles vilniuje
Jurginų puokštė.

Artėjant rugsėjo 1-osios šventei, floristė Šviesa Vinkšnelė, „Happy Flowers“ įkūrėja, nusprendė pasidalinti savo žiniomis: kokias gėles geriausia pirkti šiai progai, kaip jas išlaikyti šviežias sekančiai dienai bei visų laikų TOP mokslo metų pradžios gėles.

 Kaip Šviesa teigia, „Mokslo metų pradžios šventė yra ypatinga, tad ir gėlės jai pasirenkamos išskirtinės. Klasikinė rugsėjo pirmosios gėlė yra kardelis, tačiau kasmet žmonės vis drąsiau renkasi įvairesnes gėles. Hortenzijos, santiniai, jurginai, eustomos, alstromerijos, saulėgrąžos, gvazdikai – tai tos gėlės, kurias moksleiviai išsirenka savo mokytojoms.“ Nors floristė vardina įvairias gėlių rūšis, sako, kad dauguma prie šių žiedų renkasi ir priedus – eukalipto ar pistacijos žalumą, smilgas, gubojos ar vaškagėlės šakeles, spalvingą pakavimą.

Taip pat pastebime, kad vis dažniau žmonės renkasi sezonines, lietuviškas gėles, grįžta prie savo ištakų. „Tad, pavyzdžiui, kardeliai, jurginai ir saulėgrąžos – itin populiarios gėlės, o dėl to, kad dabar jų sezonas – kainos ir kokybės santykis itin puikus. Nereikėtų pamiršti ir įvairių smilgų, kurios šiais metais populiarios tiek interjere, tiek puokštėse ar dovanų pakavime. Miksuoti jas su gėlėmis – tikrai ant bangos – atrodo ir stilingai, ir žaismingai“.

Kaip išsaugoti šviežias gėles iki kitos dienos?

gėlės vilniuje, geles vilniuje, puokste, gimtadienio geles, geles i namus vilniuje
Rožių puokštė

Įdomu tai, kad dauguma žmonių gėles įsigyja iš anksto, o ne rugsėjo 1-osios rytą. Turbūt jums, kaip ir kitiems, anksčiau perkantiems gėles, norisi žinoti, kaip jas išlaikyti šviežias iki įteikimo. Šviesa teigia, kad tai visai paprasta: „Norint, kad gėlės puikiai išsilaikytų iki kitos dienos – reikia jas laikyti tamsioje, vėsioje vietoje. Mes visuomet gėles supakuojame į apsauginį popierių, tad jos jau yra tamsoje – tereikia padėti ten, kur vėsu ir nėra tiesioginių (bei šildančių) saulės spindulių. Geriausia, jei išpakuosite tik automobilyje, pakeliui ar atvykus į mokyklą – taip gėlės išliks nepažeistos ilgiausią laiką. Vandens kiekvienos gėlės ar kompozicijos atveju reikia skirtingo kiekio, tad geriausia perkant pasiteirauti floristo“.

            

Rugsėjo 1-oji – prasideda „Happy Flowers“

Tokie Šviesos Vinkšnelės patarimai – iš ilgamečio darbo su gėlėmis patirties. Floristė džiaugiasi, kad žmonės renkasi vis įdomesnes, spalvingesnes gėles, nebijo komponuoti, pakuoti ir būti išskirtiniai. „Visiems linkiu išdrįsti rinktis tai, kas jums yra artima ir gražu – tai gali būti retos gėlės arba kaip tik klasika – svarbu, kaip jūs jaučiatės. O jei patinka tie netradiciniai sprendimai – apsilankykite „Happy Flowers“ saloje PPC „OZAS“ arba PC EUROPA ir mes jus nustebinsime! Gražios Mokslo žinių šventės!”.